Tag Archives: LPI Albania

Workshop dhe Linux Install Fest në UAMD

DSC_0073

Më 16 Janar grupi i LPI Albania dhe përfaqësues nga komuniteti Open Labs organizuan në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës një prezantim mbi teknologjitë open source dhe veçanërisht mbi mundësitë e çertifikimeve LPI. Teknologjia open source dhe ideologjia në thelb të saj ka fituar një momentum edhe në Shqipëri,…

Lexoni më shumë

LPI në Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranës

DSC_0040

Më datë 15 Janar 2015, Linux Professional Institute Albania në bashkëpunim me Zyrën e Karrierës Fakulteti Ekonomik, Universiteti i Tiranës organizuan prezantimin “Open Source”. Ky aktivitet synonte informimin mbi mundësitë e zhvillimi të karrierës së studentëve të degës Informatikë Ekonomike, në tregun e ri për Shqipërinë: Open Source dhe Linux. Aksesi në dije dhe informacion…

Lexoni më shumë

Data e Exam Lab po afron!

cat-exam-pattern

Duke parë interesin e komunitetit Open Source dhe të personave të apasionuar pas Linux, grupi pas LPI Albania ka vendosur që provimi i parë për çertifikime në Linux të jetë data 27 Shtator 2014. Të gjithë ju që kërkoni të diferencoheni në fushën e Teknologjisë së Informacionit, fiksojeni këtë datë! Proçedura për dhënien e provimeve…

Lexoni më shumë