Workshop dhe Linux Install Fest në UAMD

DSC_0073

Më 16 Janar grupi i LPI Albania dhe përfaqësues nga komuniteti Open Labs organizuan në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës një prezantim mbi teknologjitë open source dhe veçanërisht mbi mundësitë e çertifikimeve LPI. Teknologjia open source dhe ideologjia në thelb të saj ka fituar një momentum edhe në Shqipëri,…

Lexoni më shumë

LPI në Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranës

DSC_0040

Më datë 15 Janar 2015, Linux Professional Institute Albania në bashkëpunim me Zyrën e Karrierës Fakulteti Ekonomik, Universiteti i Tiranës organizuan prezantimin “Open Source”. Ky aktivitet synonte informimin mbi mundësitë e zhvillimi të karrierës së studentëve të degës Informatikë Ekonomike, në tregun e ri për Shqipërinë: Open Source dhe Linux. Aksesi në dije dhe informacion…

Lexoni më shumë

LPI në Universitetin “Aleksandër Moisiu” të Durrësit

LPI Open Day

Takim i komunitetit Open Labs dhe grupit të punës Linux Professional Institute Albania me studentët e Fakultetit të Teknologjisë së Informacionit në Universistetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”. Takimi do të fillojë me prezantimin e komunitetit Open Labs, ideologjinë free libre open source, projektet e ndryshme si dhe përfshirja në komunitet. Në vijim, do të prezantohet…

Lexoni më shumë